Oscis Cup Final 2019

Oscis Cup 2019

Årets tävling spelades för den tjugoförsta gången och innehöll 40 deltagare, vilket medförde att 8 elimineringsmatcher stod för dörren. Tävlingen avgjordes efter de traditionella regler som instiftades från starten av Arne Oscarsson, dock med en liten avvikelse från fjolårets spelordning. De två tredje placeringarna slopades i år av den nya tävlingsledaren och ersattes av en tredje- respektive fjärdeplats, vilket uppskattades av deltagarna i samband med slutspelet.

De flesta anmälde sig till tävlingen på upptaktsmötet den 14/4, men en del väntade till i sista minuten den 2/5. Tyvärr inkom någon med sin anmälan efter att tiden gått ut och missade därmed lite snopet, sin möjlighet till en eventuell vinst eller kanske framskjuten placering.

Den kyliga första delen av maj och kanske ”ringrost” bidrog till att de första matcherna dröjde tills golfvädret blev lite behagligare, men tidsschemat hölls utan problem. Dock att tänka på till nästa år, man kanske skall göra en förskjutning av programmet någon vecka.

Inga dramatiska händelser värda att notera kom till tävlingsledaren kännedom utan matcherna avgjordes med klara siffror fram till semifinalerna, som de båda blivande finalisterna vann på hål 18.

Kjell vann sina med 6/5, 6/4, 6/4 och 1/0 inför finalen och Lennart vann sina med 3/2, 5/3, 3/2 och 1/0.

Efter finalen stod Kjell Johansson som vinnare med siffrorna 5/4. Lennart Modée fick alltså nöja sig med en andra placering. I B-finalen om tredje/fjärde pris segrade Peter Höög över Bosse Torstensson.

Avslutningsvis, ett stort TACK till Astrid Oscarsson för god sponsring, visat intresse och engagemang.

Bosse Torstensson

Tävlingsledare