Teen Tour

Teen Tour är för dig som är mellan 13-21 år. Touren spelas över sex omgångar från maj till september på olika platser runt om i Sverige och anmälan gör du på Min Golf. Det finns tre olika nivåer:

Teen Tour First: Är tourens första nivå och inkörningsporten för dig som vill komma igång och tävla, oavsett om du vill bli bäst i världen eller bara tycker det är kul att tävla och träffa kompisar.Tävlingen spelas över 18 hål och spelformen är slaggolf. Det finns plats för 54 killar och 24 tjejer.

Teen Tour Future: Teen Tour Future är den andra nivån på touren. Här blir motståndet tuffare och du kan behöva åka till granndistriktet för att tävla. Omgång 3 och 4 spelas över två dagar vilket gör att en övernattning kan behövas. Future spelas över 36 hål förutom omgång 3 och 4 som spelas över 54 hål. Spelformen är slagspel och det finns plats för 54 killar och 24 tjejer.

Teen Tour Elite: Nivå 3 är därmed det högsta steget på Teen Tour. Hit tar du dig på samma sätt som i de andra stegen, det vill säga genom rankingpoäng eller uppflyttningsplats från Future. På denna nivå får du mäta dig mot Sveriges bästa juniorer.  Omgång 3 och 4 är svenska mästerskap och betyder att vinnarna kan titulera sig svensk mästare för juniorer och får Riksidrottsförbundets SM-tecken. Det finns plats för 102 pojkar och 54 tjejer. 

Touravgift: För att kunna anmäla sig till tävlingar på teen Tour First, Future och Elite måste spelaren betalt en touravgift. Touravgiften är 350 kr och gäller endast innevarande kalenderår.